Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλη απήχηση στα ΜΜΕ είχαν τα αποτελέσματα της έρευνας για την "Ανισοκατανομή του εισοδήματος στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια"

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο έντυπος και ο ηλεκτρονικός τύπος, σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας για την "Ανισοκατανομή του εισοδήματος στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια".
Η έρευνα αυτή αποτελεί την πτυχιακή μου εργασία, η οποία εκπονείται υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του καθηγητή κ. Χρήστου Φράγκου.
Η πρωτοτυπία της έρευνας έγκειται στο γεγονός ότι δεν έγινε δειγματοληπτικά, αλλά στο σύνολο των εισοδημάτων του πληθυσμού της χώρας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ενδεικτικά, τα αποτελέσματα της έρευνας μεταδόθηκαν από τα παρακάτω μέσα:
  1. Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", Σάββατο 29/01/2011. Υπήρχε αναγγελία της έρευνας στην πρώτη σελίδα και ολοσέλιδο δημοσίευμα στις οικονομικές σελίδες, με τίτλο "Πως γίναμε κοινωνία των δύο άκρων", της δημοσιογράφου Ελένης Κωσταρέλου.
  2. Εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής", Κυριακή 30/01/2011. Υπήρχε ολοσέλιδο δημοσίευμα στις οικονομικές σελίδες, με τίτλο "Η κρίση έκανε πλουσιότερη την ελίτ του χρήματος", της δημοσιογράφου Κατερίνας Κοσμά.
  3. Εφημερίδα, "Ημερησία on line", Κυριακή 30/01/2011. Δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο "Η κρίση έκανε πλουσιότερη την ελίτ του χρήματος", της δημοσιογράφου Κατερίνας Κοσμά.
  4. Τηλεοπτικός σταθμός "Μακεδονία TV", Δευτέρα 31/01/2011. Είχε εκτενές ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, της δημοσιογράφου Ειρήνης Γκέλη.
  5. Τηλεοπτικός σταθμός "ΝΕΤ", Τρίτη 01/02/2011. Μαζί με τον καθηγητή κ. Χρήστο Φράγκο ήμασταν καλεσμένοι στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση", που παρουσιάζουν οι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη. Έγινε ζωντανή συζήτηση στο στούντιο, όπου και αναπτύξαμε από κοινού με τον κ. Φράγκο τα αποτελέσματα της έρευνας.
  6. Ραδιοφωνικός σταθμός "ΣΚΑΪ 100,3", Σάββατο 05/02/2011. Έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας στην εκπομπή " Πρωινή Ενημέρωση" με το δημοσιογράφο Γιώργο Ψάλτη.
  7. Μεγάλο πλήθος από διάφορα sites και blogs βρήκαν ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα της έρευνας και τα αναδημοσίευσαν από τις εφημερίδες "Ελευθεροτυπία" και "Έθνος της Κυριακής"

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κύριε Κιβωτέ,
    Πιστεύω πως ξεχάσατε να προσθέσετε το www.infospoudes.gr στα μεγάλα ενημερωτικά site καθώς εγώ προσωπικά από εκεί διάβασα την έρευνά σας.
    Μπορείτε να πείτε πως δέχθηκα ένα καταιγισμό μηνυμάτων από συμφοιτητές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε φίλε μου το www.infospoudes.gr δεν το ξέχασα. Το αναφέρω στα site που αναδημοσίευσαν την έρευνα. Σε αυτή την σελίδα αναφέρω αυτά τα μέσα που έκαναν δικό τους αφιέρωμα και όχι αναδημοσίευση από κάποιο άλλο. Εννοείται πως αν το infospoudes αποφασίσει να ασχοληθεί πρωτογενώς με τη συγκεκριμένη έρευνα, αυτό θα δημοσιοποιηθεί ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή